Kennismaken met Ermina

In dit interview maken we kennis met Ermina. Ermina is een echte sportieveling. In haar vrije tijd slaat ze graag een balletje op de tennisbaan en soms ook met haar (fanatieke) collega’s op de padelbaan. Ook staat ze graag op de planken tijdens een toneelvoorstelling.

Ze is sinds kort de locatiemanager van twee locaties van Zien. Op de Buitenhof in Groningen en op de Kluts in het mooie Nieuw-Roden. Een uitdagende en dynamische functie. Ze is een echte duizendpoot met veel ambities en een drukke agenda. Hoe doet zij dit?

Zien de Buitenhof in Groningen

Een drukke agenda! Hoe doe je dat nu je locatiemanager bent van twee Zien-locaties?

Ik ga altijd overal helemaal voor, ik doe niks half. Daar moet ik wel voor waken met twee locaties, maar daar doe ik zeker mijn best voor. Ik geef alles wat ik heb, dat kenmerkt ook hoe ik ben. Ik merk dat ik nu wel echt moet leren om te delegeren. Gelukkig zijn Renate (assistent locatiemanager de Buitenhof) en Sandra (assistent locatiemanager in Nieuw-Roden) er en kunnen zij heel veel taken ook oppakken. Ik focus me nu vooral op het leren kennen van de locatie in Nieuw-Roden. Het duurt wel even voordat je een locatie met de collega’s, de kinderen en de ouders echt goed kent.

 

"Ik heb geen 9 tot 17 mentaliteit"

Ik wil er echt voor de medewerkers en ouders zijn, dus als er iets aan de hand is ga ik niet weg. Er komt regelmatig iets tussen de planning door, waardoor de dag anders loopt. Dit vereist flexibiliteit en dat hoort ook een beetje bij de functie. Gelukkig heb ik geen 9 tot 17 mentaliteit. Ik heb de vrijheid om mijn uren zo in te vullen zoals ik denk dat goed is en soms vind ik het nodig om nog net even wat af te maken na werktijd. Dat geeft me vaak net ook wat meer rust voor het weekend, dan ga ik liever nog even wat langer door als het nodig is.

 

Kun je ons meenemen in een gemiddelde werkdag?

 

Na iedereen ’s ochtends persoonlijk te hebben begroet ga ik mijn mail bij langs, om te kijken of er iets tussen zit dat op korte termijn reactie vereist. Andere taken die dagelijks voorbij komen zijn het werken met Kindplanner (de roosters), oudergesprekken, rondleidingen en intakes verzorgen, administratieve dingen, inkoop, zaken rondom huisvesting. Ook zijn er altijd adhoc dingen die tussendoor komen, zoals een bus die kapotgaat. Het is dan belangrijk om goed te bepalen wie, wat, wanneer doet. Voor elk probleem bestaat een passende oplossing. Dat probeer ik dan ook echt zo goed mogelijk te doen door er met een positieve instelling in te gaan.

 

     “Mijn motto is ook echt; een dag niet gelachen, 

                                                               is een dag niet geleefd”

             

Duidelijke communicatie is heel belangrijk in deze functie. Verwachtingen uitspreken en grenzen stellen hoort daarbij. Uiteindelijk is dat de beste manier, ook om teleurstellingen te voorkomen. Ik vind het heel belangrijk om mijn werk te doen met een glimlach en daar hoort voor mij ook de nodige humor en een geintje bij waar dat kan.

 

Zien, locatie Nieuw-Roden

Wat vind je echt een uitdagende factor in jouw functie?

Weerstand krijgen vind ik een uitdagende factor. Je krijgt daar toch mee te maken, of het nu vanuit medewerkers is, ouders of kinderen. En dat mag ook. In het team probeer ik dan op een coachende manier te handelen. Vooral door de juiste vragen te stellen en aan te zetten tot nadenken. Klaarstaan met oplossingen heeft dan geen zin. Je wilt medewerkers laten weten en voelen dat zij ook inbreng en verantwoordelijkheid hebben, dus die ruimte moeten ze ook krijgen.

 

Het kantoor in Roden


Waarom vind je de kernwaarde “zien” zo belangrijk?

Ik vind het belangrijk om benaderbaar te zijn. Luisteren naar wat mensen te zeggen hebben, meedenken in oplossingen en daarmee verder werken. Zowel voor collega’s als ouders en de kindjes. Maar écht luisteren en daarmee verder werken vind ik ook moeilijk. Daarin heb ik echt nog wel wat te leren en hoop ik mezelf verder te ontwikkelen. Collega’s voelen het vaak ook als ik met mijn hoofd eigenlijk al bij de volgende stap ben. Daar wil ik echt om denken, dat ik op die manier oog heb voor de mensen. Stilstaan bij wat iemand meemaakt. Ik hoop dat zowel in Groningen als in Nieuw-Roden voor elkaar te krijgen, genoeg zichtbaar zijn voor iedereen. De openheid van beide teams helpt me daar wel enorm bij, daar ben ik heel blij mee!

Kun je ons tot slot iets vertellen over de pedagogische visie van Reggio Emilia en Emmi Pikler?

De visie van Reggio Emilia vind ik een hele mooie visie en ben blij dat ik ermee mag werken. Het kwam op mijn pad door de overname van Zien. We benaderen het kind als competent, dat vind ik mooi. De visie van Emmi Pikler zag ik voordat ik voor Zien werkte ook al als een belangrijke pedagogische visie.  De zelf lerende en zelf reflecterende insteek spreekt mij aan. Ik heb hierin ook een tijdje trainingen gegeven, dus die visie past echt bij mij.

 

 

Created with Snap