Over

 • Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud

‘Op onze buitenschoolse opvanglocatie in Slochteren vangen wij kinderen op van 4 tot 12 jaar van de basisscholen De Wegwijzer, De Woldstee en De Meent. De bso zit in het kindercentrum van Slochteren. Deze nieuwe, moderne locatie huisvest ook onze kinderopvang tot 4 jaar en de basisscholen De Wegwijzer en De Woldstee. Voor kinderen van deze basisscholen is de opvang dus hartstikke dichtbij – onze begeleiders halen hen praktisch op uit hun klaslokaal. Basisschoolleerlingen van De Meent in Schildwolde halen we op met onze bus.

Na schooltijd krijgen de kinderen een gezonde snack. En dan gaan we lekker bezig! Er worden verschillende voorstellen aangeboden. Buiten spelen bijvoorbeeld of in het speellokaal, de keuken of het doe-lokaal. Tijdens schoolvakanties organiseren wij extra activiteiten en uitstapjes. Zo ontdekken en verwonderen de kinderen in wel 100 talen.’

Wij halen kinderen op van de scholen:

 • CBS De Wegwijzer
 • OBS De Woldstee
 • OBS De Meent Schildwolde 

of e-mail locatiemanager Barbara

Zien hoe leuk het bij het Slochterborgje is? Maak kennis met onze bso.

Openingstijden

Zien BSO Slochteren is 51 weken per jaar geopend. Tijdens schoolweken bieden wij naschoolse opvang tot 18.00 uur. Tijdens vakantieweken en op margedagen is dagopvang mogelijk van 7.30 uur tot 18.00 uur. Verlengde opvang is mogelijk van 7.00 tot 7.30 uur en van 18.00 tot 18.30 uur.

Sluitingsdagen:

 • Pasen
 • Hemelvaartsdag
 • Vrijdag 19 mei
 • Bevrijdingsdag (1 keer per 5 jaar)
 • Koningsdag
 • Pinksteren
 • Kerstdagen
 • Tussen Kerst en oud en nieuw
 • Nieuwjaarsdag
Slochterveldweg 1C
9621 TD Slochteren

Ateliers en inrichting

Om de kinderen in aanraking te laten komen met 100 verschillende talen worden er elke dag verschillende voorstellen aangeboden op de locatie. Rondom ons pand zijn 2 aparte tuinen waar de kinderen dagelijks, bij mooi en slecht weer, op ontdekking kunnen gaan. Bent u nieuwsgierig naar onze locatie aan de Kromme Elleboog ? Neem contact op met onze locatiemanager Siska Kanninga of vraag online een rondleiding aan.

Locatiemanager Barbara Eisses

Barbara begon haar carrière in de kinderopvang, waar ze bijna 10 jaar heeft gewerkt. Door de jaren heen heeft ze niet stil gezeten. Ze heeft een aantal opleidingen afgerond en functies bekleed als praktijkopleider, coach, trainer en leidinggevende bij verschillende zorginstellingen. Barbara brengt daarom een berg ervaring met zich mee. ‘’De visie van Zien spreekt mij ontzettend aan. Ik ben mensgericht en ik vind persoonlijke aandacht heel belangrijk. Ik richt me hierbij op het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers en zien waar hun behoefte ligt.’’ In het dagelijks samenwerken met haar team vindt Barbara laagdrempeligheid en humor het allerbelangrijkste. ‘’Ik ben heel benaderbaar en we doet het echt samen. We hebben allemaal onze eigen werkzaamheden, talenten en eigenschappen, maar we zijn een team en werken aan hetzelfde doel. Humor is hierbij essentieel; dit relativeert en ontspant!’’

 

Vanuit Hoogezand stapt Barbara dagelijks op de fiets naar Slochteren. Een mooie route door de dorpen maakt dat zij haar dag al fijn begint. Barbara vindt het heerlijk om weer omringt te zijn met kinderen. Ze houdt van de oprechtheid en spontaniteit van kinderen. In het contact met ouders biedt Barbara een luisterend oor, staat zij open voor feedback en vindt zij de tevredenheid van ouders erg belangrijk. Barbara sluit de dag goed af als het team goed in haar vel zit, ouders tevreden zijn en als kers op de taart een lach, een zwaai of een knuffel van een blij kind!

Oudercommissie

Elke BSO van Zien heeft een eigen oudercommissie. De oudercommissie vertegenwoordigt de ouders. Naast de signalerende en stimulerende functie op de dagelijkse gang van zaken bij Zien heeft de oudercommissie ook een verzwaard adviesrecht. Dit verzwaard adviesrecht heeft o.a. betrekking op prijsstijgingen, beleid ten aanzien van groepsgrootte, kind-leider ratio, voeding, veiligheid, hygiëne en het pedagogisch werkplan.

Lijkt het je leuk om mee te praten met onze oudercommissie of wil je lid worden van de oudercommissie? Stuur een mail naar: ocslochteren@wijzienjou.nl

Hoe zien ouders ons

Uurtarieven 2024

51 weken reguliere opvang € 9,31 per uur

41 weken reguliere opvang € 10,13 per uur

Voorschoolse opvang 41 weken € 10,08 per uur

Pakketten zijn exclusief margedagen

Of richt je blik op

andere opvanglocaties van Zien

Groningen
bso

Zien BSO de Blokhut – Sylvius, Groningen

Sylviuslaan 2 9728 NS Groningen deblokhut@wijzienjou.nl 050 526 88 13 Meer zien
Groningen
bso

Zien BSO de Blokhut – de Wijert, Groningen

Multatulistraat 169 9721 NJ Groningen deblokhut@wijzienjou.nl 050 526 88 13 Meer zien
Groningen
bso

Zien BSO De Held, Groningen

Leegeweg 4a 9745 CP Groningen deheld@wijzienjou.nl 050 556 82 88 Meer zien
Groningen
kdv

Zien Kinderdagverblijf De Held, Groningen

Leegeweg 4a 9745 CP Groningen deheld@wijzienjou.nl 050 556 82 88 Meer zien
Groningen
kdv

Zien Kinderdagverblijf de Buitenhof, Groningen

Eemsgolaan 11 9727 DW Groningen buitenhof@wijzienjou.nl 050 52 00 910 Meer zien
Groningen
bso

Zien BSO de Buitenhof, Groningen

Eemsgolaan 11 9727 DW Groningen buitenhof@wijzienjou.nl 050 52 00 910 Meer zien
Heerenveen
bso

Zien BSO De Torteltuin, Heerenveen

P.J. Troelstralaan 2, 8442 DA Heerenveen detorteltuin@wijzienjou.nl 0513 33 49 08 Meer zien
Mildam
bso

Zien BSO De Torteltuin, Mildam

Schoterlandseweg 95 8454 KD Mildam detorteltuin@wijzienjou.nl 0513 33 49 08 Meer zien
Heerenveen
kdv

Zien Kinderdagverblijf de Torteltuin, Heerenveen

P.J. Troelstralaan 2, 8442 DA Heerenveen detorteltuin@wijzienjou.nl 0513 33 49 08 Meer zien
Roden
bso

Zien Buitenschoolse Opvang (BSO) de Kluts, Roden

Roderweg 82-84
9311 PB Nieuw-Roden
dekluts@wijzienjou.nl 050 305 36 10 Meer zien
Created with Snap