Over

 • Buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud

‘Op onze buitenschoolse opvanglocatie in Slochteren vangen wij kinderen op van 4 tot 12 jaar van de basisscholen De Wegwijzer, De Woldstee en De Meent. De bso zit in het kindercentrum van Slochteren. Deze nieuwe, moderne locatie huisvest ook onze kinderopvang tot 4 jaar en de basisscholen De Wegwijzer en De Woldstee. Voor kinderen van deze basisscholen is de opvang dus hartstikke dichtbij – onze begeleiders halen hen praktisch op uit hun klaslokaal. Basisschoolleerlingen van De Meent in Schildwolde halen we op met onze bus.

Na schooltijd krijgen de kinderen een gezonde snack. En dan gaan we lekker bezig! Er worden verschillende voorstellen aangeboden. Buiten spelen bijvoorbeeld of in het speellokaal, de keuken of het doe-lokaal. Tijdens schoolvakanties organiseren wij extra activiteiten en uitstapjes. Zo ontdekken en verwonderen de kinderen in wel 100 talen.’

Wij halen kinderen op van de scholen:

 • CBS De Wegwijzer
 • OBS De Woldstee
 • OBS De Meent Schildwolde 

Zien hoe leuk het bij het Slochterborgje is? Maak kennis met onze bso.

of e-mail locatiemanager Ellen

Openingstijden

Zien BSO Slochteren is 51 weken per jaar geopend. Tijdens schoolweken bieden wij naschoolse opvang tot 18.00 uur. Tijdens vakantieweken en op margedagen is dagopvang mogelijk van 7.30 uur tot 18.00 uur. Verlengde opvang is mogelijk van 7.00 tot 7.30 uur en van 18.00 tot 18.30 uur.

Sluitingsdagen:

 • Pasen
 • Hemelvaartsdag
 • Bevrijdingsdag (1 keer per 5 jaar)
 • Koningsdag
 • Pinksteren
 • Kerstdagen
 • Tussen Kerst en oud en nieuw
 • Nieuwjaarsdag
Slochterveldweg 1C, Slochteren

Ateliers en inrichting

Om de kinderen in aanraking te laten komen met 100 verschillende talen worden er elke dag verschillende voorstellen aangeboden op de locatie. Rondom ons pand zijn 2 aparte tuinen waar de kinderen dagelijks, bij mooi en slecht weer, op ontdekking kunnen gaan. Bent u nieuwsgierig naar onze locatie aan de Kromme Elleboog ? Neem contact op met onze locatiemanager Siska Kanninga of vraag online een rondleiding aan.

Locatiemanager Ellen Bakker

Ik vind het fantastisch om met verschillende mensen hetzelfde doel na te streven: de beste zorg voor kinderen. Het is daarbij een cadeautje om alle medewerkers tot hun recht te laten komen, door te ontdekken wat hen blij maakt, wat hun talenten en ambities zijn en daar samen aan te werken.

Ook vind ik het prachtig om te zien hoe kinderen met een open blik en vol nieuwsgierigheid naar de wereld kijken. Hoe ze allemaal op hun eigen manier en op hun eigen tempo zichzelf en hun omgeving ontdekken én dat ze dit in vrijheid mogen doen. Ik heb de allerleukste baan die er is. Dat komt niet alleen door het samenwerken met een enthousiast team, maar ook door het contact met de kinderen en ouders.

Oudercommissie

Elke BSO van Zien heeft een eigen oudercommissie. De oudercommissie vertegenwoordigt de ouders. Naast de signalerende en stimulerende functie op de dagelijkse gang van zaken bij Zien heeft de oudercommissie ook een verzwaard adviesrecht. Dit verzwaard adviesrecht heeft o.a. betrekking op prijsstijgingen, beleid ten aanzien van groepsgrootte, kind-leider ratio, voeding, veiligheid, hygiëne en het pedagogisch werkplan.

Lijkt het je leuk om mee te praten met onze oudercommissie of wil je lid worden van de oudercommissie? Stuur een mail naar: ocslochteren@wijzienjou.nl

Hoe zien ouders ons

Uurtarieven

51 weken reguliere opvang € 7,70 per uur
48 weken reguliere opvang € 7,94 per uur
41 weken reguliere opvang € 8,38 per uur
Verlengde opvang € 2,36 per kwartier

Pakketten zijn exclusief margedagen

Of richt je blik op

andere opvanglocaties van Zien

Zien Buitenschoolse Opvang (BSO) de Kluts, Roden

Meer zien van deze locatie

Zien Kinderdagverblijf de Kluts, Roden

Meer zien van deze locatie

Zien Kinderdagverblijf Slochterborgje, Slochteren

Meer zien van deze locatie

Zien Kinderdagverblijf Hortuslaan, Haren

Meer zien van deze locatie

Zien Kinderdagverblijf Kromme Elleboog, Haren

Meer zien van deze locatie

Zien Sport en Spel BSO TSH, Haren

Meer zien van deze locatie

Zien Groene BSO Scharlakenlaan, Haren

Meer zien van deze locatie

Zien Buitenschoolse Opvang (BSO) Hortuslaan, Haren

Meer zien van deze locatie
Created with Snap