Oog voor

veiligheid en hygiëne

Kinderen lopen soms in zeven sloten tegelijk, maar bij Zien is dat gelukkig wel vertrouwd. We brengen veiligheid en gezondheid op al onze locaties in de praktijk. Dat doen we vanuit ons organisatiebeleid en met protocollen toegespitst op de individuele locaties en groepen.

‘Ieder jaar volgen onze begeleiders een opfristraining Kinder-EHBO’

Oog voor

veilige en schone omgeving

Zien hanteert duidelijke protocollen (‘werkafspraken en regels’) voor onder andere veilig slapen, spelen, eten en op uitstapjes gaan. De teams zelf stellen bovendien periodiek een risico-analyse op voor hun locatie, inclusief plan van aanpak. Ieder jaar openen we de deuren voor een inspecteur van de GGD. Die controleert de groepsruimten, slaapkamers,
buitenruimten, het sanitair en het speelmateriaal op veiligheid en hygiëne. We scoren altijd
mooie voldoendes. De GGD-rapporten vind je op de locatiepagina van elke vestiging.

Oog voor

eerste hulp bij ongelukken

Struikelen, botsen, speelgoed in de mond stoppen… Om op alle situaties voorbereid te zijn, volgen onze begeleiders elk jaar een cursus Bedrijfshulpverlening en EHBO aan baby’s en kinderen. Tijdens deze lesdagen worden zij getraind om eerste hulp te bieden in acute en niet-acute situaties. De wet schrijft voor dat er op iedere kinderopvanglocatie minimaal één volwassen bedrijfshulpverlener aanwezig moet zijn met een ‘kinder-EHBO’-certificaat. Bij Zien zijn alle begeleiders gecertificeerd en krijgen ze elk jaar een opfriscursus.

Corona

Wanneer je een corona-besmetting vermoedt of hebt

Meld het altijd bij de locatiemanager wanneer jouw kind, jijzelf of andere directe gezinsleden (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. Tijdens onze openingstijden kan dit telefonisch. Buiten openingstijden en in het weekend verzoeken we je om een mail te sturen met daarin je naam en telefoonnummer en om welke opvanglocatie het gaat. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Corona FAQ

Hier vind je alle informatie over hoe Zien omgaat met het coronavirus en de kinderopvang. Van de vraag of je je verkouden kind kunt brengen tot onze maatregelen met coronatests voor begeleiders.

Kinderopvang Zien blijft alleen geopend voor kinderen in een kwetsbare situatie en voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Mochten er in dit protocol wijzigingen plaatsvinden, dan laten we je dat uiteraard weten via een mail. Ook kun je met vragen altijd terecht bij de locatiemanager. Houd zelf ook de site van de Rijksoverheid in de gaten voor de actuele info.

Als een kind neusverkouden is of het een loopneus heeft, betekent dat in veel gevallen dat het huis moet blijven. Maar niet altijd. Bekijk hier de beslisboom om je afwegingen te maken. Dit is een handige tool om te bepalen of jouw kind thuis moet blijven of naar de opvang mag. Deze is ‘geldig’ voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Zien houdt zich strak aan het RIVM-protocol voor de kinderopvang. Dat houdt onder meer in dat we de breng- en haalmomenten zo organiseren dat de anderhalve meter afstand tussen volwassenen gewaarborgd blijft. Begeleiders houden onderling ook anderhalve meter afstand tot elkaar. We zorgen uiteraard dat er zo min mogelijk mensen op de locatie aanwezig zijn, er wordt extra vaak schoongemaakt en ruimtes worden goed geventileerd.

Met begeleiders wordt goed contact gehouden. Bij verkoudheidsklachten (zelfs milde verschijnselen) wordt een corona-test afgenomen bij het Health Check Center van Het Huisartslab. Wij hebben hier tests ingekocht waarmee we binnen 24 uur de testresultaten hebben. Zo kunnen we snel schakelen.

Het RIVM raadt af om naar het buitenland te reizen en adviseert om ten minste tot half maart geen vakanties te boeken. Mocht de noodzaak om naar het buitenland te gaan er toch zijn, houd er dan rekening mee dat ouders en kinderen bij terugkomst 10 dagen in quarantaine moeten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen tijdens deze thuisquarantaine wel naar school en de kinderopvang TENZIJ het kind klachten heeft die passen bij corona of als een huisgenoot klachten heeft. Let op: als ouder mag je tijdens deze quarantaineperiode je kind(eren) niet zelf brengen en halen.

Voor een verjaardag, geboorte van een broertje of zusje of een afscheid mag een kind uiteraard een traktatie meenemen. Dit moeten verpakte traktaties zijn (dus helaas geen zelfgemaakte traktaties). Als ouder kun je natuurlijk altijd even overleggen met de begeleiders voor tips en over wat wel en niet mogelijk is.

Met eigen ogen zien hoe het bij ons is?