Oog voor

veiligheid en hygiëne

Kinderen lopen soms in zeven sloten tegelijk, maar bij Zien is dat gelukkig wel vertrouwd. We brengen veiligheid en gezondheid op al onze locaties in de praktijk. Dat doen we vanuit ons organisatiebeleid en met protocollen toegespitst op de individuele locaties en groepen.

‘Ieder jaar volgen onze begeleiders een opfristraining Kinder-EHBO’

Oog voor

veilige en schone omgeving

Zien hanteert duidelijke protocollen (‘werkafspraken en regels’) voor onder andere veilig slapen, spelen, eten en op uitstapjes gaan. De teams zelf stellen bovendien periodiek een risico-analyse op voor hun locatie, inclusief plan van aanpak. Ieder jaar openen we de deuren voor een inspecteur van de GGD. Die controleert de groepsruimten, slaapkamers,
buitenruimten, het sanitair en het speelmateriaal op veiligheid en hygiëne. We scoren altijd
mooie voldoendes. De GGD-rapporten vind je op de locatiepagina van elke vestiging.

Oog voor

eerste hulp bij ongelukken

Struikelen, botsen, speelgoed in de mond stoppen… Om op alle situaties voorbereid te zijn, volgen onze begeleiders elk jaar een cursus Bedrijfshulpverlening en EHBO aan baby’s en kinderen. Tijdens deze lesdagen worden zij getraind om eerste hulp te bieden in acute en niet-acute situaties. De wet schrijft voor dat er op iedere kinderopvanglocatie minimaal één volwassen bedrijfshulpverlener aanwezig moet zijn met een ‘kinder-EHBO’-certificaat. Bij Zien zijn alle begeleiders gecertificeerd en krijgen ze elk jaar een opfriscursus.

Corona

Wanneer je een corona-besmetting vermoedt of hebt

Meld het altijd bij de locatiemanager wanneer jouw kind, jijzelf of andere directe gezinsleden (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. Tijdens onze openingstijden kan dit telefonisch. Buiten openingstijden en in het weekend verzoeken we je om een mail te sturen met daarin je naam en telefoonnummer en om welke opvanglocatie het gaat. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Corona FAQ

Hier vind je alle informatie over hoe Zien omgaat met het coronavirus en de kinderopvang. Van de vraag of je je verkouden kind kunt brengen tot onze maatregelen met coronatests voor begeleiders.

Bekijk hier de beslisboom om je afwegingen te maken. Dit is een handige tool om te bepalen of jouw kind thuis moet blijven of naar de opvang mag. Deze is ‘geldig’ voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Met eigen ogen zien hoe het bij ons is?

Created with Snap